Bevar gravstedets historie! – Nyt projekt

Lokalhistorisk Arkiv og Forening for Nordfalster ønsker at registrere gravminder fra den gamle Nørre Alslev kommunes kirkegårde. Vi ønsker denne registrering for at bevare vores lokalhistorie. Gravminder er et vigtigt område af vores lokale kulturarv, som vi må værne om i den udstrækning det er muligt.

Optegnelserne vil blive opbevaret i vort system. De vil kunne ses på Arkiv.dk, hvis dette ønskes. Bemærk at det kun er selve billedet og information på selve gravstenene, der bliver vist på Arkiv.dk.

Fremgangsmåde

Formularen til print (PDF) downloades herfra.

Formularen til elektronisk udfyldelse med Microsoft Word downloades herfra.

Vi du have en kopi af beskrivelsen, kan den downloades (PDF) herfra. 

Aflevering

Elektronisk via E-mail til: NFgravsted@lhfnf.dk

eller

På papir afleveres i vores Arkiv: Jernbanegade 13, 4840 Nørre Alslev. Husk at ringe og aftale hvornår du kan komme.

(Hvis man ikke ønsker at aflevere originale papirbilleder, kan vi hjælpe med at scanne dem på Arkivet. Husk at lave en aftale! Mandag telefon 54 43 10 99).

Skal jeg selv tage billede af gravstenen?

Vi vil anvende de billeder, som allerede findes på www.dk-gravsten.dk (Torkilstrup, Nørre Alslev, Nørre Kirkeby, Nørre Vedby, Gyldenbjerg, Gundslev) og stå for fotografering af de resterende kirkegårde.

Vi modtager gerne ældre billeder af nuværende gravsteder/ kirkegården og evt. personer som gravminder omhandler, også billeder af gravsteder som er nedtaget.

Bemærk at man også kan finde billeder og fortegnelser af de bevaringsværdige gravminder på Museum Lolland-Falsters hjemmeside: www.gravminderegistrering.dk.

Materiale udarbejdet af Lokalhistorisk Forening for Nordfalster i samarbejde med historiker cand. mag. Hanne Christensen, Torben B. Sørensen indehaver af websiden dk.gravsten.dk og fotograferne af de eksisterende billeder.  

vores fælles hjemmeside