“En moderne husmoder” – foredrag ved Berit Scheuer Didriksen Nagly

Søndag den 15. april var ca. 50 mennesker mødt til foredrag og fælles spisning i Vigggården, Nr. Vedby.

Den historiske menu var Kalvefrikassé og rødgrød med fløde efter gammeldaws opskrift.

Foredragsholderen, barnefødt på Nordfalster, lever som man gjorde tilbage i 1930erne. I fortællingen fik vi et indblik i Berits opvækst og ungdomsår samt hendes kamp for at blive accepteret som en kvinde, der ”bare går derhjemme”.
Berit også fortalte om, hvordan man for få midler kan opretholde en god levestandard trods den forholdsvis lave indtægt. 
Berit fortalt om, hvordan hendes hverdag forløber, med alt hvad den indebærer – lige fra at tænde op i brændekomfuret og koge grisehoved til hjemmelavet sylte til at vaske op uden opvaskemaskine og stoppe strømper med et stoppeæg.